1 Decembrie la Năvodari

De la Alba Iulia la București și din capitală la malul mării, toată țara a îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare. Și orașul Năvodari a celebrat astăzi ziua românilor, dar mai ales Centenarul Marii Uniri.

Principalul bulevard al Năvodariului, care separă biserica „Buna Vestire” de troiță a fost spațiul de desfășurare al programului oficial de celebrare al Centenarului Marii Uniri, moment istoric pe care îl trăim cu toții, astăzi de Ziua Națională a României. Fără a lua în seamă gerul de afară, șiruri de năvodăreni au sosit în inima orașului pentru a fi alături unii de ceilalți în această zi importantă pentru neamul românesc.

După intonarea solemnă a imnului național a urmat slujba de citire a evangheliei. Credința a fost și rămâne forța care ne ajută să depășim cele mai grele încercări.

Rând pe rând pe reprezentanții administrației locale și-au exprimat gândul formulat special pentru acest eveniment. Au luat cuvântul: primarul Florin Chelaru, viceprimarul Liliana Mară dar și invitați speciali sosiți de la Constanța.

După mesajele emoționante au urmat momentele artistice pregătite de copiii orașului Năvodari. Chiar dacă au fost cei mai mici între cei prezenți au dovedit că sunt cei mai curajoși și au făcut față cu brio condițiilor meteo.

Un alt moment emoționant l-a constituit depunerea de coroane.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea structurilor armate.

Sursa: https://www.tvlitoral.ro/la-multi-ani-romania-2/

Comentarii