A început montarea separatoarelor pe drumul dintre Năvodari și Mamaia

Dalele de beton sunt montate între sensurile de mers și au ca rol evitarea producerii accidentelor rutiere de către șoferii care obișnuiesc să întoarcă prin loc nepermis.

Drumul de 5,5 kilometri dintre Mamaia și Năvodari va avea foarte curând separatoare pe sensurile de mers. Muncitorii au început să le monteze încă de la începutul săptămânii, însă din câte se pare, operațiunea va mai dura.

Lucrarea este efectuată de o firmă subcontractată de societatea care a câștigat licitația pentru lărgirea șoselei la patru benzi. Dacă ritmul de lucru va fi păstrat, asta înseamnă că operațiunea va fi terminată în 15 zile. Rolul separatoarelor este de sporire a siguranței rutiere. Unii dintre șoferi văd cu ochi buni montarea lor, pentru că, uneori, tentația să întoarcă peste marcajul continuu este mare, iar primul sens giratoriu pare de cele mai multe ori prea departe.

Până la finalizarea montării separatoarelor, circulația în zona unde au loc lucrările se va desfășura pe o singură bandă pe sens. Dalele de beton sunt poziționate cu ajutorul unui excavator, iar apoi prinse între ele de muncitori.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/inceput-montarea-separatoarelor-pe-drumul-dintre-navodari-si-mamaia/

Comentarii