Acțiune de donare de sânge la Năvodari

La Năvodari va avea loc săptămâna viitoare o nouă acțiune de donare de sânge, organizată de Primăria orașului și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Cei care doresc să doneze sânge pentru pacienții din spitale sunt așteptați la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă (lângă Taxe si Impozite), aflat pe str. Sănătății din Năvodari, cu un act de identitate valabil.

Acțiunea de donare se va desfășura sâmbătă, 18 august 2018, între orele 08.30-13.30. Programul poate fi prelungit în funcție de numărul donatorilor.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicala), cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Comentarii