Acțiune de donare de sânge la Năvodari

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și Primăria  Orașului Năvodari  organizează joi, 17 octombrie , între  orele 08.30 – 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din Navodari  și localitățile  învecinate  care  doresc să  îi  ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 de kg, care nu au suferit diferite boli transmisibile sau boli de inimă. Persoanele care au peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu probleme de sănătate. Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!  În  ziua donării se recomandă consumul unui mic dejun ușor și minim 500 ml de lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa de 450 ml sânge beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă de la locul de munca, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;   

Toți cei care se încadrează în aceste cerințe sunt așteptați joi, 17 octombrie la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, langa Taxe si Impozite, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.

Sursa:

Comentarii