Campanie de informare pentru vârstnicii din Năvodari

Problemele legate de procesul de îmbătrânire reprezintă o prioritate, atât la nivel județean, cât și local. Din această cauză, Direcția de Asistență Socială în colaborare cu Primăria Năvodari și voluntarii Liceului „Lazăr Edeleanu” , desfășoară în perioada 6-9 iunie, ”Caravana Vârstnicului”. Evenimentul este o acțiune de informare și mediatizare cu privire la oferta de servicii, condițiile de accesare ale acestora, precum și activitățile derulate în vederea îmbunătățirii calității vieții vârstnicului.

Vârtsnicii prezintă un risc crescut de a dezvolta afecțiuni cronice, de a fi excluși din viața socială și familială, iar aceste lucruri pot agrava starea lor de sănătăte fizică și psihică și îi poate aduce în stare de dependență. De aceea, în perioada 6-9 iunie, specialiștii din cadrul Direcției de Asistență Socială alături de voluntarii Liceului ”Lazăr Edeleanu”  vor fi prezenți în comunitatea locală din Năvodari, distribuind pliante și oferind informațiile necesare vîrstnicilor. Aceștia vor fi înformați despre faptul că pot beneficia de diferite servicii sociale. Activitatea debutează marți după următorul program:

Parcul „Ion Dobre:

  • marți 6 iunie – Interval orar: 10.00 – 12.00
  • miercuri 7 iunie –  Interval orar: 14.00 – 16.00

Parcul Central:

  •  joi 8 iunie – Interval orar: 14.00 – 17.00
  • Vineri 9 iunie –  Interval orar: 10.00 – 12.00

Scopul acestui eveniment este de a identifica nevoile bătrânilor și de a-i orienta pe aceștia către serviciile corespunzătoare, precum și dezvoltarea de programe  adecvate de suport și îngrijire, în raport cu nevoile acestora.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/campanie-de-informare-pentru-varstnicii-din-navodari/

Comentarii