Campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună în orașul Năvodari

Primăria Orașului Năvodari, în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International, desfășoară o campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș, în perioada 25 mai – 4 iunie 2021.
Este a doua campanie de sterilizări gratuite a animalelor de pe raza UAT Năvodari în ultimele două luni.

”În parteneriat cu Animal Society, suntem pregătiți să demarăm încă o campanie de sterilizări gratuite a animalelor de pe raza orașului Năvodari. La această campanie vor participa voluntari și șase medici care vor steriliza și deparazita câinii de rasă comună de pe raza U.A.T. Năvodari, începând cu 25 mai, timp de două săptămâni. Consider că soluția sterilizării este singura viabilă pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor fără stăpân și primul pas spre normalitate”, a declarat viceprimarul orașului Năvodari, Costel-Aurelian Dumitrașcu.
”Din ce în ce mai mulți reprezentanți ai autorităților locale ne solicită sprijinul, conștientizând importanța și impactul sterilizării – singura metodă umană, eficientă și responsabilă de control al suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Am primit multe mesaje din partea cetățenilor din Năvodari, care și-au exprimat interesul față de o astfel de campanie. Ne bucură acest parteneriat, prin care vom reuși să contribuim la schimbarea în bine a situației actuale a acestor animale, cu impact pozitiv pe termen lung pentru întreaga comunitate din Năvodari ”, a declarat președintele Animal Society, Anca Tomescu.

Sterilizarea reprezintă soluția responsabilă, umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 Lei.

Programările se pot efectua printr-un apel la numărul de telefon 0754.208.630, începând cu data de 25 mai, când echipa Animal Society se va afla în Năvodari și va efectua operații de sterilizare la sediul Biobaza Năvodari – Strada Luminei FN.

Citește tot articolul AICI

Sursa: https://www.primaria-navodari.ro/campanie-de-sterilizare-gratuita-a-animalelor-de-rasa-comuna-in-orasul-navodari-in-perioada-25-mai-4-iunie-2021/

Comentarii