Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă din Năvodari a fost redeschis

Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială Năvodari și-a reluat activitatea de luni, 10 mai, ca urmare a îmbunătățirii condițiilor epidemiologice și scăderii ratei de incidență în orașul Năvodari (sub 1,5/1.000 de locuitori).

Activitățile au fost reorganizate cu respectarea măsurilor de protecție sanitară în vigoare și a regulilor de prevenire în pandemia de COVID-19.

Beneficiarii Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă vor fi constituiți în două grupuri, iar activitățile se vor derula în intervale orare distincte: zilnic, de luni-vineri, între orele 09.00-11.00, respectiv 13.00-15.00.

Cum a decurs prima zi la Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă

Cu bucurie și emoție, seniorii au pășit din nou pragul Centrului de Zi, luni, după mai bine de un an de la suspendarea activităților derulate la sediu. Beneficiarii prezenți la redeschiderea centrului au fost întâmpinați cu căldură de către personalul de specialitate, cu care au menținut legătura în tot acest timp, și au fost familiarizați cu noile condiții de desfășurare a activităților, prin respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară și a regulilor de prevenire în pandemia de COVID-19.

”Beneficiarii prezenți la redeschiderea centrului au fost întâmpinați cu căldură de către personalul de specialitate. Bucuria revederii a fost una aparte deoarece vine după o lungă așteptare, după o perioadă care ne-a luat prin surprindere pe toți și ne-a impus să stăm departe unii de alții. Partea bună a acestei experiențe nedorite este faptul că am putut conștientiza mai mult ca niciodată cât de valoroase sunt întâlnirile de la centru și conectarea emoțională”, a transmis echipa Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă.

Activităţile puse la dispoziţia beneficiarilor sunt variate, punând în valoare nevoia de apartenență la grup, valorizarea experienței personale de viață și promovarea imaginii unei îmbătrâniri active.

Reamintim, pe această cale, că obiectivul centrului este acela de a preveni marginalizarea și excluderea socială, limitarea unor situații de dificultate și vulnerabilitate, creșterea gradului de incluziune socială și îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice din orașul Năvodari, promovarea participării acestora la viața socială și cultivarea relațiilor interumane.

În acest scop, sub îndrumarea personalului de specialitate se acordă:

• servicii de asistență socială, prin activități de informare și consiliere socială, diagnoză socială – evaluare/reevaluare nevoi, elaborare plan de intervenție, facilitare acces la alte servicii și presații sociale, monitorizare, evaluarea gradului de satisfacție față de serviciile furnizate;

• servicii de socializare și petrecere a timpului liber, prin participarea la următoarele activități: sărbatorirea zilelor de naștere, jocuri de societate, utilizare pc și internet, excursii, drumeții, mișcare și exerciții fizice, vizionari, audiții, serate dansante, spectacole și concerte;

• terapie ocupațională, prin ergoterapie, meloterapie, expresie verbală și corporală, terapie prin joc și teatru, artterapia;

• servicii de asistență medicală primară, prin monitorizare parametrilor fiziologici – măsurare TA și greutate precum și programe de educație sanitară – principii de igienă personală, etc.

Persoanele în vârstă din orașul Năvodari au posibilitatea de a se înscrie, cu repectarea următoarelor criterii de eligibilitate:

• au împlinit vârsta standard de pensionare;

• au domiciliul/reședința sau locuiesc în fapt în orașul Năvodari;

• nu se află în evidență cu boli infecto-contagioase/boli psihice care pun în pericol integritatea fizică a celorlați beneficiari.

Pentru mai multe informații și înscriere, vă așteptăm la sediul Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă, din Str. Sănătății, nr. 2 (lângă Serviciul Impozite și Taxe Locale).

Totodată, puteți să contactați echipa Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă la numărul de telefon: 0785.294.067 – persoane de contact: asistent social Sondra Sandu și terapeut ocupațional Mariana Enache.

Sursa: https://primaria-navodari.ro/centrul-de-zi-pentru-persoane-in-varsta-a-fost-redeschis-activitatile-sunt-reorganizate-in-conditii-de-siguranta-sanitara/

Comentarii