Cimitir nou la Năvodari. Parohia a solicitat aviz de mediu

Mănăstirea Năvodari a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul proiectului „Construire cimitir“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
Pe amplasamentul studiat există patru corpuri de clădire, astfel: trapeză plus chilii în suprafaţă construită de 220 mp, clopotaş în suprafaţă de 85 mp, clopotniţă în suprafaţă de 25 mp, lumânărar în suprafaţă de 20 mp, paraclis de 100 mp. În temeiul reglementărilor documentaţiei de urbanism, faza Regulament, aprobate prin HCL Năvodari nr. 69/ 15.02.2004, s-a emis Certificatul de urbanism nr. 738/27.02.2016. Prin acest document, se solicită realizarea unui cimitir format din 20 de locuri de veci, suprafaţa fiind de 314,6 mp. Locurile de veci se vor aşeza pe câte două rânduri, despărţite printr-o alee de circulaţie, şi se vor realiza pe un taluz de pământ stabilizat, astfel încât adâncimea gropilor să nu atingă pânza freatică. În taluzul realizat cu înălţimea de patru metri faţă de cota terenului natural se pot realiza cele 20 de locuri de veci, care vor avea adâncimea de doi metri. Locurile de veci, realizate pentru înmormântările clasice, vor fi simple gropi săpate manual, fără a fi realizat un cavou din beton.

Citește tot articolul AICI

Sursa: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/cimitir-nou-la-navodari-parohia-a-solicitat-aviz-de-mediu-document-627808.html

Comentarii