Condamnări în dosarul jafului de 100.000 de euro de la Năvodari

Judecătoria Constanţa a condamnat șase persoane trimise în judecată în dosarul jafului de proporții  care a avut loc în septembrie 2015 în orașul Năvodari.

La acea dată, patru bărbați au tăiat gardul unei locuinţe și au intrat în interiorul acesteia unde se aflau trei persoane.

Oamenii legii spun că lovitura s-ar fi dat la pont și că prin acte de violență și amenințări cu arme de foc, autorii i-au forțat pe proprietari să le dea suma de 100.000 de euro, bani care se aflau într-un seif.

Persoanele vătămate au fost închise în încăperi diferite ale imobilului, iar telefoanele mobile ale acestora au fost distruse.

În acest caz a fost implicat și un al cincilea bărbat care aștepta într-un autoturism și care i-a transportat pe autori de la locul comiterii faptei.

Maşina a fost aruncată apoi în canalul Dunăre-Marea Neagră pentru a i se pierde urma.

În urma anchetei Serviciului de Investigații Criminale s-a stabilit că la tâlhărie a participat  și Joseff Rivas, cetățean britanic cu reședința în România.

Cele şase persoane trimise în judecată în cazul jafului de la Năvodari au fost condamnate de Judecătoria Constanţa astfel: Remus Vasile Arvatu – opt ani de închisoare, Joseff Rivas – șapte ani și 292 de zile de închisoare, Şenol Amet – opt ani și patru luni de închisoare, Claudiu Costache – şase ani şi şase luni de închisoare, Marius Stoica – zece ani şi opt luni de închisoare şi George Sburlan – doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Persoanele condamnate  în acest dosar trebuie să achite și prejudiciul material către o societate, în valoare de 280.000 de lei, precum şi 17.000 de euro și 7.000 de lei, daune morale şi materiale, către părţile vătămate.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/condamnari-in-dosarul-jafului-de-100-000-de-euro-de-la-navodari/

Comentarii