“Cuptorul cu plăcinte” din Mamaia – un focar de infecție

Gunoaie și resturi de mâncare la tot pasul. Asta pot vedea turiștii la terasele din Satul de Vacanță. Nu la toate, doar la unele care, culmea, sunt și renumite, cum ar fi ”Cuptorul cu plăcinte”.

O plimbare plăcută plăcută prin Mamaia, pe înserat, se poate termina urât ptr cine alege să servească masa la renumitul ”Cuptor cu plăcinte”. În urmă cu 10-15 ani, aici se formau cozi interminabile, întrucât mâncarea era ieftină. Nici acum nu e scumpă, dar și condițiile au rămas aceleași ca în urmă cu 15 ani, iar curățenie pare să nu se fi făcut de vreo 10 ani.

Joi seara, de exemplu, mesele erau neșterse și pline de grăsime și praf, încât părinții își îndemnau copiii să nu pună mâinile pe mese sau pe scaune ca să nu se murdărească.

Pe sub mese, însă, se dezlănțuise dezastrul: se puteau vedea resturi de mâncare, oase de pui, cartofi prăjiți,  șervețele mototolite și alte gunoaie. Putem spune că e o unitate de alimentație publică transformată în focar de infecție. Chiar și vitrinele unde se servea mâncarea sau băuturile răcoritoare arătau groaznic, pline de zoaie. Reprezentanții restaurantului ar spune că nu au avut timp de curățenie, însă starea în care erau acele resturi de mâncare indică faptul că stăteau acolo de cel puțin o zi. E lesne de înțeles cum umblă noaptea este paradisul gândacilor și al șoarecilor. Concluzie, numai la ”Cuptorul cu plăcinte” să nu mănânci.

De precizat că unitatea respectivă a fost sancționată de nenumărate ori de Protecția Consumatorului, însă fără a mișca vreun deget în vederea remedierii deficiențelor. Și de această dată s-a făcut sesizare la ANPC, însă e greu de crezut că se va schimba ceva în bine.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/cuptorul-cu-placinte-din-mamaia-un-focar-de-infectie-veritabil/

Comentarii