De ce este nevoie de un spital la Năvodari. “Va fi benefic pentru toată zona de nord a judeţului Constanţa”

florin-chelaruPopulaţia oraşului Năvodari numără, potrivit ultimului recensământ, peste 41.000 de locuitori, aproape cât Medgidia şi Mangalia, fiind oraşul cu cea mai accentuată creştere demografică din judeţul Constanţa. Dezvoltarea oraşului, transformarea lui în staţiune turistică, creşterea numărului de locuri de muncă au făcut Năvodariul atractiv şi din punct de vedere locativ. Cu toate acestea, Năvodariul nu are, în momentul de faţă, un spital multifuncţional care să deservească populaţia locală, cât şi cea din întreaga zonă de nord a judeţului. De aceea, această necesitate a devenit o prioritate pentru administraţia publică locală. 

Printre principalele priorităţile ale primarului Florin Chelaru în acest mandat de primar, se numără şi construirea unui spital la Năvodari. Edilul consideră că locuitorii oraşului pe care îl conduce sunt îndreptăţiţi să solicite şi să beneficieze de servicii medicale performante, fără a mai face naveta la Constanţa sau în alte localităţi unde există spitale.

În acest sens, Florin Chelaru a demarat deja procedurile, fiind identificat spaţiul unde ar putea fi amenajat viitorul spital.

„Acest lucru îl facem alături de Consiliul Judeţean şi de Spitalul Judeţean Constan-ţa. Există două variante de spaţiu unde am putea amenaja acest centru. În primă fază, am făcut memorii către Consiliul Judeţean, prin care îi rugăm să mute cei 50 de copii cu handicap din zona centrală a oraşului, situaţi într-o clădire a CJC, şi să elibereze acest spaţiu în speranţa că doar aici putem face un centru medical multidisciplinar.

Însă, la ora actuală, prioritar ca spaţiu au devenit atelierele de la liceu, unde sunt nişte hale foarte spaţioase, iar proiectantul va avea mână liberă. Trebuie însă să facem demersuri la Ministerul Educaţiei pentru a ne lăsa să schimbăm destinaţia acestor spaţii”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Noua unitate medicală care se va construi la Năvodari va dispune de o Urgenţă plus alte patru specialităţi, fiecare cu câteva paturi în vederea spitalizării.

„Acest centru medical multidisciplinar presupune Urgenţă plus încă alte câteva specialităţi, în total undeva la 20 de paturi. Logica este ca spitalul să fie în zona centrală a oraşului, pentru a fi uşor acce-sibil tuturor locuitorilor. Mai mult, mă bucur că CJC a înţeles importanţa amenajării unui asemenea spital, care va degreva Spitalul Judeţean Constanţa de toată zona de nord a judeţului. Locuitorii din Corbu, Săcele, Mihai Viteazu şi chiar Lumina şi Mihail Kogălniceanu vor veni direct aici, la Năvodari”, a precizat primarul Florin Chelaru.

Citește tot articolul AICI

Sursa: http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-de-ce-este-nevoie-de-un-spital-la-navodari-va-fi-benefic-pentru-toata-zona-de-nord-a-judetului-constanta-301317

Comentarii