Donare de sânge sâmbătă, în Năvodari

Năvodărenii care doresc să doneze sânge, dar nu au posibilitatea să facă acest lucru în timpul săptămânii, sunt așteptați sâmbătă, în intervalul orar 08.30- 13.30  la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din localitate.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța si Primăria Orașului Năvodari organizează sâmbătă, între orele 8.30- 13.00, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din Năvodari și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Doritorii se pot prezenta la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din oraș, situat pe strada Sănătații numărul 2, cu un act de identitate valabil.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani  cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau  alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă, de 450 ml sange, beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari și decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Sursa: www.tvlitoral.ro/donare-de-sange-sambata-in-navodari

Comentarii