Eroul de la Rafinăria Petromidia Năvodari, condus pe ultimul drum

Azi e zi de doliu pe platforma Petromidia, unde un muncitor a murit in explozia produsa in urma cu 4 zile . Rude, colegi, apropiați sau simplii cetățeni, impresionați de evenimentul care a zguduit o comunitate intreaga l-au condus pe ultimul drum pe cel care și-a pierdut viața pentru a-i salva pe colegi. Conducerea companiei a anuntat ca familiile celor răniţi vor beneficia de ajutor material.

Tristețe mare în Năvodari. Zeci de oameni îmbrăcați în negru au venit la Biserica “Buna Vestire” din oraș pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost erou la rafinarie. Ionel Buzoianu avea 48 de ani si cand a izbucnit incendiul la conducta de transport a distilatului in vid din rafinarie a ramas ultimul , asigurand-se, in acest fel, ca ceilalti colegi au iesit de acolo. Transportat de urgenta la Bucuresti luni seara, s-a stins cateva ore mai tarziu pe patul de spital. Arsurile de pe corpul sau depaseau 80%: fatale, spun medicii

Bărbatul era foarte apreciat de comunitatea locală si ii era apropiat chiar  fostului edil al orașului, Nicolae Matei,  care  isi aminteste, cu lacrimi în ochi, de omul de bun și muncitor.

In ochii navodarenilor, Ionel Buzoianu este un erou.

Nu doar apropiații au fost marcați de această pierdere. Întreg orașul îl plânge.

Ion Buzoianu avea 48 de ani și si-a dedicat mai bine de o treime din viața locului de munca. În urma lui au rămas acum, indurerati o soție și un fiu. In memoria tuturor, Ionel Buzoianu va ramane barbatul mort in explozia de la Petromidia. Marian Petrescu, Ionut Florin Voinea si Iancu Dusa sunt colegii lui arsi, internati acum in Bucuresti. Ionel Buzoianu lucra la Petromidia de aproximativ 15 ani și ocupa funcția de șef atelier. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a preluat cercetarea penala de la Petromidia. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/eroul-de-la-rafinaria-petromidia-navodari-condus-pe-ultimul-drum/

Comentarii