Eveniment dedicat lui Eminescu la Năvodari

Voluntarii Bibliotecii din Năvodari au marcat într-un mod inedit ziua marelui poet național al românilor. Mai multe pergamente cu scrierile lui Mihai Eminescu au ajuns la năvodareni, într-un adevărat maraton al culturii.

Ziua în care cel mai important poet al României s-a născut a fost marcată inedit la Năvodari. La Casa de Cultură „Pontus Euxinus” din oraș și-au dat întâlnire zeci de copii și adulți la acțiunea dedicată lui Eminescu.

Anul acesta s-au împlinit 167 de ani de când Mihai Eminescu, pe numele său real Mihail Eminovici, s-a născut la Botoșani. A fost poet, prozator și jurnalist și a fost socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce din literatura română.

Manuscrisele lui Mihai Eminescu numără aproximativ 14.000 de file, adică nu mai puțin de 46 de volume. Dat fiind faptul că este cel mai mare poet al României, tot pe 15 ianuarie este marcată, la nivel național și Ziua Culturii.

Activitățile dedicate sărbătorii au fost organizate din timp astfel încât totul să fie perfect.

Ca și în anii trecuți, voluntarii din cadrul proiectului “Ambasadorii bibliotecii” au adus “O bucățică de Eminescu în buzunarul năvodărenilor”. Campania de promovare a lecturii este deja la III-a ediție, iar pentru anul acesta au fost pregătite 500 de pergamente cu poezii de-ale lui Eminescu.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/eveniment-dedicat-lui-eminescu-la-navodari/

Comentarii