Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari

O puternică explozie a avut loc luni seară la rafinăria Petromidia din Năvodari. Patru persoane au fost rănite, suferind arsuri grave, iar alte două au suferit intoxicări cu fum. Din păcate, una din victime, un bărbat cu vârsta de 48 de ani, care suferise arsuri majore pe întreaga suprafață a corpului, a murit în această dimineață.

Explozia a avut loc luni seară, în jurul ora 18.00, pe platforma Petromidia, în zona instalației de distilare în vid. Imediat, autoritățile au declanșat planul roșu de interveție, iar mai multe echipaje ale ISU Dobrogea au intervenit pentru neutralizarea incendiului, alături de echipajele de pompieri ale rafinariei Petromidia si de cele de la Staţia de Pompieri Midia-Năvodari.

După aproape o oră, incendiul a fost neutralizat, iar zona incidentului a fost pusă în siguranţă, fără a exista posibilitatea apariției pericolului de contaminare chimică. Din păcate, în timpul incidentului au fost rănite 4 persoane, iar alte două s-au intoxicat cu fum.

Cei patru răniți, care prezentau arsuri, au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Constanța.

După ce le-au oferit primele îngrijiri, medicii constănțeni au luat decizia transferului celor patru persoane rănite, pe care aerului, la București. Însă, furtuna care s-a abătut asupra capitalei, dar și ceața de la Constanța, au făcut imposibilă decolarea celor două elicoptere pregătite, unul aparținând SMURD Constanța, celălalt Ministerului Afacerilor Interne.

După câteva ore de așteptare, s-a luat decizia transportării victimelor cu două ambulanțe către capitală. Prima a ajuns, în jurul orei 5, la Spitalul de Arși.

Din păcate, una din victime, un bărbat cu vârsta de 48 de ani, care suferise arsuri de gradul III pe întreaga suprafață a corpului, a murit în această dimineață, în urma unui stop cardio-respirator.

La Spitalul Bagdasar-Arseni, din capitală, se află în continuare internat un bărbat în vârstă de 49 de ani, care are arsuri de gradul IIB spre III, pe 23-25% din suprafaţa corpului. Acesta este stabil, în continuare intubat şi i s-a efectuat o bronhoscopie. Conform Ministerului Sănătații, la Spitalul de Arşi sunt internaţi ceilalți doi bărbaţi, de 34, respectiv 58 de ani. Bărbatul de 34 de ani are arsuri de gradul IIB spre III pe 15% din suprafaţa corpului. Este stabil hemodinamic şi respirator, a fost detubat după transport, continuă tratamentul şi este posibil să fie operat miercuri. Bărbatul de 58 de ani are arsuri de gradul IIB spre III pe 15% din suprafaţa corpului. Este stabil hemodinamic şi respirator, a fost detubat după transport, continuă tratamentul şi, de asemenea, este posibil ca miercuri să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

În acest timp, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/explozie-la-rafinaria-petromidia-navodari/

Comentarii