Greu de construit în Năvodari

O dezbatere asupra planului urbanistic zonal de introducere în intravilan a terenului agricol situat între strada Câmpului și Legmas din localitatea Năvodari, a avut loc în cursul zilei de joi. La întâlnire au participat 35 de proprietari din aproximativ 2000, care dețin suprafețe între 200 și 35.000 m2.

Pentru introducerea în intravilan a terenului agricol, legislația europeană impune alocarea de spații pentru drumuri, parcări, utilități publice și spații verzi de aproximativ 26 m2 pe cap de locuitor. Proprietarii vor trebui să cedeze aproximativ 33% din suprafețele deținute, domeniului public. Există rețele de înaltă tensiune, care vor trebui relocate, aspect ce presupune costuri mari. Conform precizărilor din partea conducerii Primăriei și a Consiliului Local Năvodari, nu există resurse financiare necesare de a expropria posesorii, pentru cauza de utilitate publică.

Mulți proprietari se află în afara țării iar majoritatea deținătorilor de teren agricol nu sunt dispuși să cedeze pentru domeniul public. Astfel, șansele de introducere a terenului în intravilan sunt aproape nule pentru următorii 7-8 ani.

De asemenea, cei care au construit abuziv în extravilanul localității, pot risca amenzi de până la 100.000 lei și demolarea structurilor, din partea Primăriei Năvodari și a Inspectoratului Județean în Construcții.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/greu-de-construit-in-navodari/

Comentarii