Lecții de prevenire la Năvodari. Copiii de la Centrul de Zi au fost instruiți de polițiști

Copiii înscriși la Centrul de Zi din Năvodari s-au întâlnit, astăzi, cu oamenii legii, în cadrul unei acţiuni care a avut drept scop prevenirea violenței, precum și prezentarea unor reguli de circulație rutieră.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Constanța, în colaborare cu Poliția Năvodari.

Cu această ocazie, copiii din Năvodari au primit sfaturi privind prevenirea fenomenului delicvenței juvenile, a victimizării minorilor, violenței în rândul copiilor și violenței domestice.

Oamenii legii au abordat teme precum importanţa respectării normelor şi regulilor în societate și implicarea copiilor în fapte de natură penală.

Un alt subiect atins a fost acela al regulilor de circulație.

Polițiștii le-au prezentat celor mici informații privind traversarea corectă a străzii și respectarea culorilor semaforului, dar le-au explicat și condițiile în care pot apela numărul unic de urgență 112.

Copiii de la Centrul de Zi din Năvodari au reacționat pozitiv la întâlnirea cu oamenii legii, recepționând mesajele pe care aceștia le-au transmis, astfel că polițiștii iau în calcul organizarea și pe viitor a unor acțiuni asemănătoare.

Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/lectii-de-prevenire-la-navodari-copiii-de-la-centrul-de-zi-au-fost-instruiti-de-politisti/

Comentarii