Năvodari: Două vidanje noi, pentru zonele în care nu există canalizare

Primăria Năvodari anunță că două vidanje noi vor fi folosite în zonele orașului în care nu există sistem de canalizare.

Utilajele, achiziționate prin SC Termica Distribuție, au ajuns astăzi la Năvodari.

”Autoutilitarele vor deservi, la cerere, cetățenii orașului care locuiesc în zone unde nu există deocamdată sistem de canalizare. Primăria a luat decizia acestei achiziții ca o soluție temporară pentru a reduce disconfortul cetăților până la rezolvarea definitivă a acestei probleme.

Cele două vidanje au capacitatea de 7,5 și 10 metri cubi și vor putea fi solicitate de toți cetățenii orașului care locuiesc în zone fără canalizare.

În paralel cu procedurile de autorizare și înmatriculare a autoutilitarelor, SC Termica va elabora regulamentul prin care se vor stabili tarifele și condițiile de utilizare a celor două vidanje.

Autospecialele de vidanjare achiziționate de orașul Năvodari sunt de ultimă generație și dispun atât de rezervor pentru apă cât și pentru nămol pentru a putea efectua atât vidanjarea și desfundarea canalelor, cât și spălarea și curățarea foselor septice și a canalizării.

Primăria Năvodari, împreună cu furnizorul de utilități SC RAJA SA, lucrează la elaborarea de proiecte și identificarea de surse de finanțare – fonduri europene, pentru ca întreg orașul să fie racordat la sistemul centralizat de canalizare. Prima zonă unde vor începe în curând lucrările de extinderea a rețelei de canalizare și alimentare cu apă va fi Mamaia Sat, beneficiarul investiției, SC RAJA, aflându-se în procedură de contractare a lucrărilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Sursa: https://www.gazetadenavodari.ro/navodari-doua-vidanje-noi-pentru-zonele-in-care-nu-exista-canalizare/

Comentarii