Năvodari. Eveniment prilejuit de împlinirea a 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Astăzi este Ziua Culturii Naţionale. Data aleasă, 15 ianuarie,  reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Evenimentul este marcat, ca în fiecare an, și la Năvodari printr-o serie de evenimente inedite.

Astăzi,  15 ianuarie 2017, în organizarea Casei de Cultură „Pontus Euxinus”, a Biliotecii „Pontus Euxinus” și a Primăriei Năvodari, a fost aniversată ziua împlinirii a 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889), „Luceafărul poeziei românești”, cel mai mare poet, prozator și jurnalist român, despre care Mircea Eliade scria în anul 1985: „Cât timp va exista, undeva în lume, un singur exemplar din poeziile lui Mihai Eminescu, identitatea neamului nostru este salvată”.

Ziua Națională a Culturii Române, ziua bucuriei, „piatră albă care marchează în calendar reverență în fața a ceea ce este bun, frumos și nobil”.

Dorim cu toții ca Ziua Culturii Naționale să fie cu adevărat o zi a bucuriei pentru că așa cum spunea poetul, „ar fi păcat să se lepede clipa cea repede ce mi s-a dat”, precizează Primăria Năvodari.

Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/navodari-eveniment-prilejuit-de-implinirea-a-168-de-ani-de-la-nasterea-lui-mihai-eminescu/

Comentarii