Năvodari va avea sistem modern de monitorizare video. Florin Chelaru: „Ne dorim un oraș sigur”

Orașul Năvodari va primi o finanțare de 3,8 milioane de lei prin PNRR pentru dezvoltarea unui sistem modern și inteligent de monitorizare video și management urban. La sistemul actual de 133 de camere video se vor adăuga alte 226 de camere noi, plus încă 12 camere LPR care au funcție de recunoaștere a numărului de înamtriculare auto.

Primarul Florin Chelaru spune că, prin această investiție, Năvodari va fi un oraș mult mai sigur.

„Primăria Năvodari va primi prin PNRR suma de 3,8 milioane lei pentru a implementa un amplu proiect de extindere și modernizare a sistemului de supraveghere video și dotare spații urbane cu infrastructură TIC (sisteme inteligente de management urban). Vor fi 226 camere noi IP, 12 camere LPR (cu recunoașterea numere înmatriculare), 140 bănci inteligente prevăzute porturi USB pentru încărcare precum și dispozitive de furnizare servicii de internet prin wi-fi prin care se va asigura accesul gratuit al populatiei la internet. Străzile, cartierele, parcurile și spațiile publice vor fi monitorizate permanent, sistemul având inclusiv funcții de recunoașterea facială și identificare auto”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Citește tot articolul AICI

Sursa: https://www.constantadeazi.ro/navodari-va-avea-sistem-modern-de-monitorizare-video-florin-chelaru-ne-dorim-un-oras-sigur

Comentarii