Năvodariul a început școala

A sosit toamna și odată cu ea a sunat și primul clopoțel al anului școlar 2019-2020. Și în orașul nostru, ca de altfel în toată țara, instituții de învățământ, de la cel preșcolar până la cel liceal și-au deschis porțile atât pentru veterani cât și pentru noii sosiți.

Năvodariul are, la capitolul educație: un liceu, trei școli generale, trei grădinițe de stat, una privată și o creșă. În această zi toate au fost luate cu asalt de copii de toate vârstele, părinți și bunici. O mare de omuleți îmbrăcați frumos cu buchete de flori în brațe. La rândul lor, fiecare colectiv profesoral și de conducere i-a întâmpinat cu emoționanta festivitate de început de an. Pentru urările de bine s-au alăturat și oamenii importanți ai orașului: primarul Florin Chelaru, viceprimarul Liliana Mară, consilierii și invitați de la județ, prefectul Dan Jeacă și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Pentru că suntem un popor creștin, un lucru ca să fie trainic trebuie să aibă și binecuvântarea unui preot.

În spiritul recunoștinței și respectului față de trecut, copiii au pregătit și au prezentat momente de dans popular.

După revederea emoționantă și după gândurile de susținere și grijă față de tot ceea ce implică educația, exprimate de oamenii de stat, doamnele directoare i-au îndrumat pe elevi la clasele lor pentru  o întâlnire mai intimă cu colectivul de colegi și profesori.

Sursa: https://www.tvlitoral.ro/navodariul-a-inceput-scoala/

Comentarii