Participant la Olimpiada de la Rio, prezent la Năvodari

Unul dintre sportivii români care a participat la Jocurile Olimpice la Rio, în proba de marș, se află într-o binemeritată vacanță la o pensiune din Năvodari. Narcis Mihăilă a terminat pe locul 31 cursa de 50 kilometrii marș, obținând un record personal. Sportivul consideră că rezultatul putea fi unul chiar și mai bun dacă Federația de atletism și Comitetul olimpic român ar fi permis și antrenorului său să meargă la Rio.

Narcis Mihăilă a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, reușind să se claseze pe locul 31 la proba de marș de 50 de kilometri, după un record personal de 4 ore 2 minute și 46 de secunde.

El se relaxează zilele acestea la o pensiune din Năvodari, alături de ceilalți colegi de la Clubul sportiv din Reșița. Experiența de la Rio a fost una care, spune el, l-ar putea ajuta să obțină rezultate și mai bune după ce s-a antrenat cu atleți de renume mondial.

Rezultatul putea fi chiar unul mai bun dacă antrenorul lui Narcis putea să fie alături de sportiv. Deplasarea nu s-a putut realiza după o decizie aberantă a conducătorilor sportului românesc.

Prezența antrenorilor de la atletism la Rio, alături de sportivi, ar fi contat enorm, în opinia veteranilor acestui sport.

Sportivii își continuă recuperarea la pensiunea din Năvodari datorită unui investitor privat. De cealaltă parte, Federația Română de Atletism nu le poate oferi sportivilor nici măcar o asigurare medicală națională. Nefiind angajați, sportivii români care se accidentează sunt nevoiți să suporte din buzunar toate cheltuielile necesare unei eventuale spitalizări.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/participant-la-olimpiada-de-la-rio-prezent-la-navodari/

Comentarii