Pe podul de la Năvodari se va circula pe 3 benzi. Lucrările au fost scoase din nou la licitaţie

Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, spune că proiectul privind lărgirea şi asfaltarea pod Ecluză va intra în linie dreaptă, după o tentativă eşuată, în 2019. Administraţia locală a lansat, din nou, în licitaţie, atribuirea lucrărilor.

Reamintim că UAT Orașul Năvodari a obținut finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, având ca scop facilitarea accesului spre/dinspre orașul Năvodari, urmând să fie una dintre măsurile ce se vor aplica pentru fluidizarea traficului, cu precădere, în perioada estivală.

În prezent, lungimea totală a podului este de 223,75 m, fără a lua în calcul rampele de access, iar lățimea este de 12.70 m, cu o parte carosabilă de 7.80 m și două trotuare de câte 2.25m.

Realizarea proiectului are în vedere execuția unor ample lucrări de reabilitare a structurii podului, lărgirea carosabilului la 3 benzi și asfaltarea întregii suprafețe carosabile rezultată după operațiunile de lărgire. Astfel, proiectul prevede lărgirea căii de rulare la 9,10 m (trei benzi de circulație) și reabilitarea celor două trotuare cu o lățime de 1,60 m.

Citește tot articolul AICI

Sursa: https://www.focuspress.ro/pe-podul-de-la-navodari-se-va-circula-pe-3-benzi-lucrarile-au-fost-scoase-din-nou-la-licitatie/

Comentarii