Piaţa de peşte din Năvodari – “bătaie” pentru închirierea spaţiilor

În urmă cu mai bine de jumătate de an, la Năvodari a fost finalizată cea mai mare şi modernă piaţă de peşte din sud-estul României.

Investiţia, de 1,4 milioane euro, a fost finanţată din fonduri europene în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. Într-o săptămână – două, după finalizarea licitaţiei de închiriere a spaţiilor, Piaţa de Peşte va deveni 100% funcţională, interesul agenţilor economici fiind uriaş.

În urmă cu 3 ani, la Năvodari demara implementarea proiectului „Centru transfrontalier de afaceri în turism şi activităţi conexe – Piaţa de peşte şi produse din peşte”. Proiectul a fost iniţiat de Primăria Năvodari, în parteneriat cu ONG-ul Eureka din Bulgaria, fiind finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, proiect care se adresează agenţilor economici din turism şi sectorul piscicol.

În cadrul proiectului a fost construită o Piaţă de peşte, prevăzută cu mai multe facilităţi, precum: 10 puncte interioare şi 16 exterioare de vânzare, sală de conferinţe şi evenimente, facilităţi pentru vânzarea şi prepararea produselor din peşte, pavilion expoziţional şi spaţii de birouri.

De asemenea, cu ocazia implementării proiectului se vor organiza două festivaluri de peşte şi concursuri gastronomice, unul în Năvodari, celălalt în Dobrich, Bulgaria, şi va fi realizat un Ghid gastronomic „Peştele în bucătăria tradiţională a românului şi a bulgarului”. Bugetul total al proiectului a fost de 1,46 milioane de euro, din care 85% finanţaţi de către Uniunea Europeană, 13% din bugetele naţionale şi 2% din sursele proprii ale partenerilor. Ca un element în plus de atracţie, întreaga construcţie, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 2.000 mp, are forma unui peşte uriaş. 

Citește tot articolul AICI

Sursa: http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-piata-de-peste-din-navodari-bataie-pentru-inchirierea-spatiilor-315905

Comentarii