Primăria Năvodari anunță reabilitarea drumului către Corbu

Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că, astăzi, a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea drumului către Corbu, către Platforma Industrială Midia – Năvodari, cale de acces către nordul județului Constanța și Delta Dunării.

”Prin implementarea acestui proiect se are în vedere modernizarea drumului care duce către localitatea Corbu, dat fiind faptul că acest drum este foarte important pentru toți năvodărenii, cu precădere pentru cei care lucrează pe Platforma Industrială Midia – Năvodari, fiind de o importanță reală și pentru toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zonă, dar și pentru cei care sunt în trecere spre localitățile din nordul județului sau cei care se deplasează dinspre litoral spre Delta Dunării.

Drumul va beneficia de un covor asfaltic nou pe o lungime de 3840 ml – drum ce se va reabilita si moderniza pe 4 benzi – fiind prevăzut cu piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a drumului, cu elemente de siguranță rutieră, dar și cu stații de autobuz moderne.

Totodată, în orașul Năvodari se vor monta alte 36 de stații de autobuz moderne – multimodale (autobuze si biciclete), cu panouri de informare, urmând a se executa, prin același proiect 7,2 km de noi piste de bicicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație”, a menționat edilul într-o postare pe Facebook.

Investiția va fi realizată în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – Interreg V-A.
Proiectul ,,Silistra-Ecofriendly-Viable-Electrical-Năvodari Transport” a fost depus în parteneriat cu Primăria Orașului Silistra (Bulgaria), în cadru Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – Interreg V-A, orașul Năvodari fiind lider de proiect.
Valoarea finală a proiectului, aprobată la finanțare din fonduri structurale este de 7.738.793,73 EUR, în acest buget fiind incluse și investițiile pe care orașul Silistra urmează a le realiza în cadrul proiectului.

Contribuția UAT Oraș Năvodari la realizarea proiectului va fi de doar 2 %.

Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/primaria-navodari-anunta-reabilitarea-drumului-catre-corbu/

Comentarii