Primăria Năvodari sprijină modernizarea rețelei de apă

Lucrările pentru extinderea rețelei de canalizare și alimentare cu apă vor demara în scurt timp, nu doar în zona Mamaia Sat, ci și în orașul Năvodari. Contractul de execuție, încheiat astăzi la sediul Regiei Autonome Județene de Apă, este un proiect foarte important și mult așteptat de năvodăreni. Declarația a fost făcută de primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Edilul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a fost prezent, astăzi, 2 martie, la semnarea contractului de execuție lucrări pentru extinderea sistemului de canalizare și alimentare cu apă în Mamaia Sat și orașul Năvodari. Constructorul căștigător, desemnat în urma unei licitații publice, are astfel undă verde pentru a demara lucrările atât de mult așteptate de năvodăreni.

”În prezența domnului presedinte al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, directorul SC RAJA SA Constanța, domnul Aurel Presură a semnat contractul de execuție cu firma care a câștigat licitația, urmând ca în scurt timp lucrările să demareze. Am stabilit deja cu constructorul ca lucrările să se deruleze inclusiv pe perioada verii, urmând a lua măsuri pentru a limita disconfortul turiștilor și locatarilor din zonă. Este un proiect foarte important și mult așteptat de năvodăreni, în special de cei din Mamaia Sat, și mă bucur că am putut să îmi respect acest angajament față de ei! La finalizarea lucrărilor, 98% din cartierul Mamaia Sat va fi racordat la sistemul de canalizare și alimentare cu apă. Mulțumesc domnilor Mihai Lupu și Aurel Presură pentru sprijin și colaborare!” , a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari

Potrivit indicatorilor tehnici aferenți investiției pentru zona Mamaia Sat și orașul Năvodari, SC RAJA SA Constanța va desfășura lucrări de extindere și reabilitare a sistemului de canalizare în zona Mamaia Sat și orașul Năvodari pe o lungime totală de 13.058 ml, lucrări de extindere și reabilitare a rețelei de distribuție a apei pe o lungime totală de 16.564 ml și va construi 2 noi stații de pompare ape uzate în Mamaia Sat, astfel:

 • lucrări de extindere rețea de canalizare menajeră – lungime totală conducte 11.173 ml, 248 cămine de vizitare și 383 de racorduri canalizare;
 • lucrări de reabilitare conducte magistrale – lungime totală conducte 4.799 ml, din care 20 cămine de vane;
 • lucrări de extindere rețea de distribuție apă – lungime totală conducte: 10.392 ml, din care: 26 cămine de vane, 247 de branșamente, 110 hidranți incendiu subterani;
 • lucrări de reabilitare rețea de distribuție apă – lungime totală conducte 1.373 ml, din care: 10 cămine de vane, 132 de branșamente, 17 hidranți incendiu subternari.

Din cauza configurației terenului, în Mamaia Sat, au fost prevăzute 2 stații de pompare ape uzate și cămine de pompare, după cum urmează: stație de pompare ape uzate SPAU 7 Mamaia Sat, stație de pompare ape uzate SPAU 8 Mamaia Sat.

În Mamaia Sat, lucrările se vor desfășura pe următoarele străzi:

 • Extindere rețea de distribuie apă potabilă pe arterele: T12, T3, T13, T4, Trup 22DL, C1, C2, C3, C4, D10, D29, DE 158/5/40, 158/5/43, 158/5/67, Hanului, M4, M5, Prelungirea D10, Prelungirea D12, Prelungirea D17, Prelungirea D18, Prelungirea D19,.Prelungirea D20, Prelungirea D24, Promenada, T14, T2, T6, Strada Vacanței.
 • Reabilitare conducte magistrale: Bdul Mamaia, Str. T13, Str. T2, Str. T5, Str. T3, Str. Victoriei, Str. Vacanței, Str. T17, Zona A.C.N.
 • Extindere rețea de canalizare menajeră pe Str. C1, Str. C2, Str. C3, Str. C4, Str. M18_4, Str. M10, Str. M11, Str. M12, Str. M13, Str. M14, Str. M15, Str. M16, Str. M17, Str. M18, Str. M19, Str. M20, Str. M2, Str. M3, Str. M4, Str. M5, Str. M6, Str. M7, Str. M8, Str. M9.

În Năvodari, lucrările se vor executa pe următoarele artere:

 • Extindere rețea de distribuie apă potabilă pe Str. Răsăritului, Str. Tractorului
 • Reabilitare rețea de distribuție apă potabilă pe Str. Plopilor, Str. Școlii, Str. Culturii, Str. Constanței, Str. Rândunelelor
 • Reabiltare conducte magistrale pe arterele Plopilor, Corbului și Constanței
 • Reabilitare rețea de canalizare ape uzate menajare
 • Lucrările aferente colectoarelor mari din aria străzilor Constanței – Picior Taluz și Frunzelor se vor executa astfel:
  • Tronsonul dintre căminul de grătare existent și căminul CM_R_1;
  • Tronsonul dintre căminul de grătare existent și căminul CM_R_9;
  • Strada Poștei.

Sursa: https://stiri.litoraltv.ro/primaria-navodari-sprijina-modernizarea-retelei-de-apa/

Comentarii