Primarul Florin Chelaru anunţă înfiinţarea noului spital la Năvodari

Consilierii județeni au votat, astăzi, proiectul care prevede trecerea clădirii fostului spital de pe strada Sănătății din domeniul public al Consiliului Județean Constanța în domeniul public al orașului Năvodari.

În acest spaţiu va funcţiona un nou spital cu internare de zi.

Iniţiativa este de mare folos în condiţiile în care, în prezent, locuitorii oraşului Năvodari şi cei din nordul judeţului trebuie să meargă la Constanţa, la Spitalul Judeţean, atunci când au o problemă medicală.

Potrivit Primăriei, înfiinţarea spitalului va fi utilă atât cetăţenilor oraşului Năvodari, cât şi angajaţilor celor două platforme industriale de pe raza oraşului şi turiştilor din sezonul estival.

Clădirea noului spital va fi reabilitată de către Primăria Năvodari, iar dotarea cu aparatură medicală şi angajarea de personal de specialitate vor fi asigurate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Judeţean Constanţa.

Primarul oraşului, Florin Chelaru, afirmă că prin decizia de astăzi a consilierilor judeţeni s-a făcut un pas important pentru înfiinţarea spitalului, dar mai sunt multe etape de parcurs până la realizarea proiectului.

„Mai exact, avem clădirea, care se afla în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și vom înființa un nou spital cu internare de zi.

De acum, începem să ne gândim la specialitățile pe care le vom înființa, reparațiile care trebuie efectuate, dar aprobate  în prealabil de Consiliul Local Năvodari și obținerea avizelor necesare de la factorii de decizie.

Acest proiect a fost gândit împreună cu domnul președinte Horia Țuțuianu încă din luna iulie 2016, iar domnia sa a făcut posibilă întrevederea cu domnul secretar de stat Raed Arafat, și astfel am putut pune la punct toate etapele acestui proiect.

De aceea, și eu și orașul Năvodari îi mulțumim frumos și le suntem recunoscători atât dumnealui cât și consilierilor județeni care au votat acest proiect foarte necesar pentru bunăstarea locuitorilor orașului nostru. Din păcate, acesta este doar un prim pas pentru implementarea proiectului și mai avem multe etape de parcurs până la finalizarea lui.

Sper să fiți alături de mine în construirea acestui vis frumos numit Spitalul orașului Năvodari!”, se arată într-un comunicat semnat de primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru.

La începutul acestei luni, președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuțuianu, preciza că centrul medical ar urma să funcționeze ca o unitate de tratament ambulatoriu și ar fi specializat în medicină internă, cardiologie, pediatrie, chirurgie și obstetrică-ginecologie.

Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/primarul-florin-chelaru-anunta-infiintarea-noului-spital-la-navodari/

Comentarii