Primul aparat portabil din România de susţinere a pacienţilor cu afecţiuni cardio-pulmonare, donat de Rompetrol

rompetrol---rafinaria-rompetrol-1KMG International, prin compania membră Rominserv, va achiziţiona un aparat portabil de oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) şi îl va dona Serviciului de Urgenţă şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca. Echipamentul medical va fi folosit pentru a susţine funcţiile respiratorii şi cardiace ale pacienţilor din secţia de Terapie Intensivă, dar şi în cazul transportului lor de către echipajele SMURD.

„În contextul evenimentului recent de pe platforma Petromidia, în care am pierdut un coleg şi avem alţi trei răniţi în spital, sub supravegherea cadrelor medicale, înţelegem nevoile sistemului public de sănătate şi credem că este şi de datoria noastră să contribuim la dezvoltarea acestuia, pentru a salva cât mai multe vieţi. Iniţiativa aceasta vine în completarea logistică şi funcţională a Spitalului de Urgenţă Floreasca pentru îngrijirea bolnavilor cu afecţiuni severe din secţia ATI“, a declarat Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al KMG International.

Oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) este o procedură utilizată în secţiile ATI ale spitalelor în cazurile de insuficienţă cardiacă sau de insuficienţă respiratorie. ECMO se utilizează când organismul pacientului nu mai poate susţine singur oxigenarea sângelui, vitală pentru supravieţuire şi refacere, dar şi în timpul intervenţiilor chirurgicale complicate pe cord şi plămâni.

Citește tot articolul AICI

Sursa: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/social/primul-aparat-portabil-din-romania-de-sustinere-a-pacientilor-cu-afectiuni-cardio-pulmonare-donat-de-rompetrol-605480.html

Comentarii