S-a deschis Centrul de Vaccinare de la Năvodari

S-a deschis Centrul de Vaccinare de la Năvodari. Zilnic aici vor fi imunizate 60 de persoane cu serul Moderna. Medicii se vor asigura ca toate persoanele să fie vaccinate conform normelor în vigoare.

Centrul de Vaccinare din Năvodari care a fost amenajat de Primăria Orașului în incinta Centrului Multifuncțional de Sănătate a devenit funcțional în această dimineață. De la prima oră năvodărenii și nu numai s-au prezentat pentru imunizare.

Doamna Elena are 87 de ani și spune că a așteptat cu nerăbdare momentul în care va fi vaccinată anti-Covid.

Centrul de vaccinare a fost aprovizionat inițial cu 420 de doze de vaccin Moderna, necesarul pentru o săptămână. Vaccinul este administrat de personal medical dedicat, care are la dispoziție materialele și consumabilele necesare desfășurării activității în condiții de siguranță.

Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Năvodari dispune de circuite separate pentru accesul și ieșirea persoanelor, o zonă de recepție în care se face identificarea celor ce urmează să fie imunizați și cu o zonă de triaj, în care este evaluată starea de sănătate a acestora.

Pe lângă centrul de la Năvodari au fost deschise astăzi alte trei centre în județul Constanța la Techirghiol, Eforie Nord și Cogealac. Potrivit Direcției de Sănătate Publică din județ, în aceste centre, imunizarea se face doar cu vaccinul Moderna. Astăzi a început etapa a treia a Campaniei de Vaccinare anti-covid cea destinată populației generale. Cine vrea să se imunizeze se poate înscrie pe listele de așteptare.

Cea de-a  treia etapă a început cu probleme. Autoritățile au anunțat că din cauza unor lucrări de mentenanță este posibil să apară întârzieri în funcționarea platformei.

Sursa:https://stiri.litoraltv.ro/s-a-deschis-centrul-de-vaccinare-din-navodari/

Comentarii