Scandal la centrul de ecarisaj din Năvodari

Un filmuleț cu câinii fără stăpân, care ar fi fost maltratați de angajații centrului de ecarisaj de la Năvodari și apărut săptămâna trecută pe rețelele de socializare, a creat stupoare în rândul iubitrilor de animale și nu numai. Pentru a vedea cum stau lucrurile, o echipă Litoral TV s-a deplasat la fața locului. Mai multe detalii aflați în materialul următor.

Deși, după ce urmărim imaginile, am putea spune că hingherii sunt cei care au maltratat patrupedul, adevărul pare a fi cu totul altul. Se pare că animalul a fost recent castrat de către medicul din cadrul centrului, iar intervenția nu a fost finalizată cu succes.

Așa se face că, atunci când a ajuns pe mâinile hingherilor, deși procedura de prindere a fost cea obișnuită în aceste cazuri,  animalul a sângerat abundent.

După tot acest scandal, Primăria Năvodari, care coordonează activitatea centrului, a hotărât încheierea contractului cu  medicul veterinar în cauză.

Actualmente, starea de sănătate a patrupedului este bună și poate fi vizitat la sediul biobazei Năvodari. Mai mult, acesta poate fi adoptat de oricine își dorește un prieten necuvântător. Pe baza unei cereri redactate și adresate Primăriei Năvodari și a unei copii după actul de identitate, acest cățel poate fi adoptat. În aceeași situație se află și ceilalți 30 de câini ce se află în biobază și, care pot fi adoptați în aceleași condiții.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/scandal-la-centrul-de-ecarisaj-din-navodari/

Comentarii