Școala ”George Enescu” din Năvodari, gazda unui proiect dedicat Zilei Francofoniei

Ziua Internațională a Francofoniei este un eveniment sărbătorit în fiecare an pe 20 martie, având ca scop promovarea limbii franceze și a valorilor francofone.

Este un moment prielnic pentru a împărtăși creații în limba franceză și a reuni iubitori ai francofoniei de toate vârstele.

Anul acesta, pe 20 martie, Școala ”George Enescu”  din Năvodari va fi gazda proiectului educațional ”Echos Francophones”.

Cu această ocazie, elevi ai mai multor școli din județul Constanța se vor întrece pentru a-și demonstra creativitatea și competențele lingvistice.

Proiectul cuprinde două secțiuni.

În cadrul primeia, elevi ai claselor V-VIII vor expune postere, desene sau colaje dedicate țărilor francofone.

Copiii vor prezenta lucrările în limba franceză, în echipe, justificând alegerea țării.

Vor fi acordate câte un premiu I, II, III,  premii speciale şi diplome de participare.

În cadrul celei de-a doua secțiuni, fiecare unitate școlară participantă va prezenta cel puțin 2 momente artistice în limba franceză (cântec, dans, poezie, scenetă).

Și aici se vor acorda câte un premiu I, II, III,  premii speciale şi diplome de participare.

Juriul va fi compus din cadre didactice de specialitate, reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța şi ai unităților de învățământ partenere care nu au elevi în concurs.

Proiectul educațional se înscrie în tendința globală de promovare a multiculturalismului, dar are în vedere și îmbinarea activităților care vizează dezvoltarea competențelor lingvistice cu cele care stimulează creativitatea elevilor și interdisciplinaritatea.

Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/scoala-george-enescu-din-navodari-gazda-unui-proiect-dedicat-zilei-francofoniei/

Comentarii