Sensei Shinji Nagaki, la Năvodari

În pași de karate, la Năvodari. Timp de trei zile, năvodărenii au putut asista Stagiului Internațional de karate organizat de Clubul sportiv Sawaki, in colaborare cu Primăria și Consiliul Local Năvodari, care l-a avut ca invitat special pe maestrul japonez de arte marțiale  Shinji Nagaki.

Antrenarea minții înaintea forței. Aceasta a fost deviza celor  câțiva zeci de  karatiști ai  Clubului Sportiv Sawaki  din Năvodari, care  au luat parte la stagiul de pregătire organizat, timp de trei zile, la sala sporturilor . Venit  din Țara Soarelui Răsare, sensei Shinji Nagaki (5 DAN Karate JKS), le-a împărtășit practicanților prezenți la stagiu o parte din experiența sa.

Ca în fiecare an, acest stagiu pune accent pe partea tradiţională a karate-ului, urmărindu-se aprofundarea tehnicilor de bază. Organizatorii sunt mulțumiți de cum au decurs lucrurile, iar  sportivii au arătat un spirit de luptă extraordinar şi calităţi tehnice de excepţie, gândindu-se deja la competițiile de anul viitor.

Din păcate, în România, artelor marţiale li se pun din ce în ce mai multe piedici, în loc să fie încurajată practicarea acestora, mai ales că, în 2020, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, karate-ul a fost inclus în familia sporturilor olimpice.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/sensei-shinji-nagaki-la-navodari/

Comentarii