Sistemul de alarmă din orașul Năvodari a fost activat astăzi

Un incendiu puternic a cuprins curtea unui operator economic. Două victime au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale pompierilor. Nu vă alarmați! Totul face parte din scenariul unui exercițiu în caz de urgență majoră.

S-a dat alarma pe raza orașului Năvodari în dimineața zilei de joi. Sistemul de alarmă anunța un eveniment catastrofal în curtea unui agent economic care se ocupă de gaz petrolier lichefiat chiar în apropierea orașului. Toți locuitorii erau înștiințați că în zonă este o situație de urgență majoră, iar în mai puțin de 3 minute la fața locului au ajuns primele echipaje de pompieri, cele ale serviciului privat.

Au fost făcute primele recunoașteri, victimele au fost evacuate din locul periculos , iar pompierii au început lupta cu flăcările.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea le-au venit în sprijin cu alte două autospeciale.

Un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță și un alt echipaj SMURD au ajuns în curtea operatorului economic pentru a acorda primele îngrijiri victimelor. Din fericire, totul a fost doar un exercițiu de testare a planului de urgență externă.

Astfel de exerciții se fac o dată la trei ani pentru operatorii economici clasificati SEVESO. Scenariul este corelat atât cu planul de urgență intern al operatorului, cât și cu cel de urgență externă întocmit de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. Rolul acestor exerciții este acela de a testa atât capacitatea de reacție, cât și modul de lucru în  echipă.

Sursa: http://www.tvlitoral.ro/sistemul-de-alarma-din-orasul-navodari-fost-activat-astazi/

Comentarii