Transportul pe ruta Constanța-Năvodari ar putea fi asigurat de autobuzele CT BUS

CT BUS ar putea asigura transportul spre  Năvodari, Cumpăna, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu.

La invitația primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, edilii din Năvodari, Cumpăna și Mihail Kogălniceanu s-au întâlnit pentru a pune bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Constanța, sub forma unei structuri de cooperare a autorităților publice locale din regiune.

“În urmă cu 5 ani, aveam o regie de transport falimentară (RATC), iar astăzi  avem o companie puternică a municipiului Constanța (CT BUS SA) care poate deveni unul dintre cei mai eficienți operatori regionali de transport din România. Vom face niște pași procedurali pentru înființarea asociației, iar în paralel va trebui să lucrăm pe mai multe planuri: vom înființa un grup de lucru, specialiștii trebuie să analizeze care sunt rutele, noi vom porni un proces de consultare la nivelul fiecărei localități în parte, iar juriștii să avanseze cu pașii legali. Avem deja capete de linie pe care le putem extinde către localitățile pe care le reprezentați din zona urbană funcțională”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Potrivit Primăriei Constanța, Asociația nu își propune să interfereze cu mediul concurențial și nici să înlocuiască transportul privat. Ceea ce propune este o alternativă de calitate, previzibilă, predictibilă, după niște standarde pe care locuitorii municipiului Constanța deja le cunosc.
Primăria Năvodari anunță, la rândul său, că va fi consultată populația orașului pentru a stabili împreună toate condițiile de desfășurare a transportului public respectând nevoile cetățenilor.

”Vom avea 3 tipuri de transport public Năvodari-Constanța: transport special pentru elevii care învață la școli din Constanța; transport turistic pentru a aduce vizitatorii din diferite zone ale Constanței la Năvodari și invers; și transport de masă pentru populație, cu particularitatea că vom avea inclusiv transport de noapte.
Prin lege și în baza unei hotărâri de Consiliu Local, vom putea oferi compensații pentru diferite categorii sociale care folosesc acest mijloc de transport: elevii și studenții, pensionarii, persoanele defavorizate, precum și cadrele didactice și cele medicale.

În curând, Primăria Năvodari va pune la dispoziția cetățenilor un chestionar on-line, precum și o adresă de e-mail, pe baza informațiilor primite urmând a se lua decizii privind rutele interne din Năvodari, stații, puncte de descărcare, regularitatea transportului de zi și de noapte etc”, se arată într-un comunicat al Primăriei Năvodari.

Sursa: https://www.gazetadenavodari.ro/transportul-pe-ruta-constanta-navodari-ar-putea-fi-asigurat-de-autobuzele-ct-bus/

Comentarii