Tudorel CALAPOD, fost primar al orașului NĂVODARI a primit o nouă pedeapsă cu închisoarea

calapod-sponteTudorel Calapod, fost primar al orașului Năvodari, în prezent încarcerat într-un alt dosar și Stere Sponte, fost șef al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanța și fost consilier local în Năvodari au fost condamnați, vineri, la câte patru ani de detenție cu executare. Decizia aparține aparține magistraților Tribunalului Constanța, dar nu este definitivă, putând fi contestată la instanța superioară, Curtea de Apel Constanța.

Cei doi sunt acuzați, alături de alte persoane, că au vândut la prețuri subevaluate, cu bună știință, terenuri aparținând domeniului privat al orașului Năvodari.

În rechizitoriul cu care procurorii i-au trimis în judecată se arată:

… fostul edil de la Năvodari, Tudorel Calapod, a stabilit o valoare diminuată faţă de valoarea reală, de doar 11,45 euro/m.p. fără TVA, în cadrul unui contract de vânzare – cumpărare din data de 25 octombrie 2006 a suprafeţei de 29.962,17 m.p. aparţinând domeniului privat al Oraşului Năvodari încheiat cu SC HARS SRL Constanţa (teren situat, pe malul mării, în zona Mamaia Nord – „Camping Pescăresc”).

De menţionat este faptul că valoarea de piaţă a terenului concesionat, stabilită prin expertiza dispusă în cauză, era de 17,21 euro/m.p. fără TVA la data de 03.07.2006 (data întocmirii Procesului-verbal de negociere de către comisia de licitaţie pentru vânzarea terenului către SC HARS SRL). În acest fel, a rezultat un prejudiciu adus Consiliului Local Năvodari de 5,76 euro/m.p. fără TVA şi total de 172.582,1 euro fără TVA, în scopul obţinerii, în favoarea SC HARS SRL Constanţa, a aceleiaşi sume de bani necuvenite. Calapod a benieficiat de sprijinul Violetei Gulelis şi al lui Marian Surdu.

Acesta din urmă, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local Năvodari, pe 29 mai 2006, a inițiat proiectul H.C.L. Năvodari nr. 99/29.05.2006 prin care s-a hotărât însuşirea raportului de evaluare a terenului în suprafaţă de 29.926,17 m.p., ajutându-l astfel, pe primarul oraşului Năvodari, să stabilească o valoare diminuată faţă de valoarea reală, aşa cum rezultă din cele descrise mai sus.

În rechizitoriu procurorii mai spun că vânzarea terenului s-a făcut fără a se organiza o procedură prin licitaţie publică, la propunere lui Surdu. Prejudiciul produs a fost de 11.302,09 euro fără TVA, acelaşi fiind şi folosul necuvenit adus în favoarea SC HARS SRL Constanţa.

Citește tot articolul AICI

Sursa: http://radioconstanta.ro/2016/09/16/tudorel-calapod-fost-primar-al-orasului-navodari-a-primit-o-noua-pedeapsa-cu-inchisoarea/

 

Comentarii