Ziua Francofoniei, sărbătorită și la Năvodari

În fiecare an, pe 20 martie este sărbătorită Ziua Internațională a Francofoniei. Chiar și în pandemie, evenimentul nu a trecut neobservat la Năvodari. Cu ocazia acestei zile, școala gimnaziala Tudor Arghezi organizează în perioada 15-19 martie o serie de activități dedicate limbii și culturii franceze.

În semn de respect și pentru a celebra valorile comune francofone, elevii Școlii Gimnaziale Tudor Arghezi, din Năvodari, participă, în această perioadă, la o serie de activități dedicate Zilei Internaționale a Francofoniei.

Limba franceză a devenit limba celor cultivaţi şi a diplomaţiei şi s-a impus, încă din secolul XVII, ca singura limbă de circulaţie a ideilor în Europa, după ce latina a avut această misiune timp de o mie de ani. Prin urmare, ziua de 20 martie marchează data la care, în anul 1970, 21 de state şi de guverne au semnat convenţia de înfiinţare a Agenţiei de Cooperare Culturală şi Tehnică. Această organizaţie interguvernamentală a fost fondată pe baza unui singur numitor comun, folosirea limbii franceze.

Sursa: https://stiri.litoraltv.ro/ziua-francofoniei-sarbatorita-si-la-navodari/

Comentarii