Acțiuni de dezinsecție aeriană în orașul Năvodari

Din cauza condițiilor meteorologice de săptămâna trecută, acțiunea de dezinsecție aeriană programată în perioada 16 -19 iunie nu s-a mai putut desfășura, astfel că demersul va demara în a doua parte a acestei săptămâni.

Avionul care va realiza dezinsecția este programat să acționeze în prima etapă, joi și vineri, ținând cont de condițiile meteorologice.

Dezinsecția aeriană se va realiza pe o suprafață de 1177 ha din orașul Năvodari: parcuri, spații publice, zone cu vegetație bogată, cartiere ale orașului etc, în vederea combaterii insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Substanța folosită pentru dezinsecție, Cymina Plus, nu este toxică, este avizată de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, fiind destinată utilizării împotriva instectelor zburătoare și târâtoare, cum ar fi: țânțari – inclusiv țânțarul tigru, gândaci, căpușe, molii, purici etc.

tenționăm apicultorii de pe raza orașului Năvodari că trebuie să își ia toate măsurile de protecție necesare pentru evitarea contactului cu produsul biocid!

Sursa: https://www.facebook.com/primarianavodari

Comentarii