Se reabilitează drumul Năvodari-Corbu. Investiție din fonduri europene

Primăria Năvodari anunță că drumul către Corbu și Platforma Industrială Midia-Năvodari a intrat în reabilitare. Firma câștigătoare a contractului lucrează în prezent  la frezarea părții carosabile pe un sens de mers. Din acest motiv,  traficul rutier se desfășoară cu restricții.

”Lucrările erau preconizate a începe încă din luna august, însă proiectantul a avut nevoie de mai multe verificări tehnice (verificarea capacității portante, carote, sondaje ș.a.), în condițiile în care stratul suport al drumului, executat cu mulți ani în urmă, nu a fost dimensionat pentru a face față unui trafic intens cu vehicule de mare tonaj, aceasta fiind și cauza degradărilor multiple”, menționează Primăria Năvodari.

Drumul va fi reabilitat și modernizat pe 4 benzi, fiind prevăzut cu piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a șoselei, cu elemente de siguranță rutieră. Totodată, în orașul Năvodari se vor monta 36 de stații de autobuz moderne – multimodale (autobuze si biciclete), cu panouri de informare, urmând a se executa, prin același proiect 7,2 km de noi piste de bicicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație.

Valoarea proiectului este de 4,8 milioane euro.

Investiția este finanțată din fonduri comunitare, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, au mai arătat reprezentanții administrației locale.

Sursa: https://www.gazetadenavodari.ro/se-reabiliteaza-drumul-navodari-corbu-investitie-din-fonduri-europene

Comentarii