(VIDEO) Drumul Năvodari – Corbu intră în reabilitare totală

Primăria Năvodari anunță că drumul spre Corbu intră în reabilitare totală. Edilul Florin Chelaru a semnat contractul de execuție pentru această lucrare. Tronsonul de drum reprezintă calea de acces către Platforma Industrială Midia – Năvodari, nordul județului Constanța și Delta Dunării.

Potrivit autorităților locale, firma contractantă lucrează deja la partea de proiectare, urmând ca de luna viitoare să fie aduse utilajele și să înceapă lucrările.

Având în vedere amploarea lucrărilor, se va pune și problema restricțiilor de circulație. Primăria Năvodari menționează că drumul va fi reabilitat și modernizat pe 4 benzi și prevăzut cu piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a șoselei, cu elemente de siguranță rutieră. Totodată, în orașul Năvodari se vor monta 36 de stații de autobuz moderne, multimodale: autobuze si biciclete cu panouri de informare. Prin același proiect  se vor executa 7,2 km de noi piste de bicicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație.

Valoarea finală a proiectului, preconizat a se concretiza în luna august a anului viitor, este de 4,8 milioane euro. Investiția este finanțată în proporție de 98% din fonduri comunitare, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

Sursa: https://www.tvlitoral.ro/drumul-spre-corbu-intra-in-reabilitare-totala/

Comentarii